Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
drugiej strony, prawie do końca. Skrzyżować przeciwległe końcówki.
Kokardy z ogórka
Ogórek pociąć w równe paski. Prawie na całej długości wykonać nacięcia. Moczyć przez 5 minut w lodowatej wodzie. Zrobić z nich zakładki, by uformować kokardę.
Kwiaty z marchewki
Dookoła marchewki wykonać osiem podłużnych nacięć. Pokroić w plastry, by uzyskać pojedyncze kwiatki.
Motyle z pomidorów
Pokroić pomidora na 6 części. z każdej zdjąć do polowy skórkę i bardzo delikatnie odgiąć ją do tyłu.
OWOCE I WARZYWA 2
Przygotowanie warzyw
Aby nadać posiłkowi orientalny charakter, należy pokroić warzywa na równe kawałki i przyrządzić ściśle według chińskiej receptury.
1. Pak choi (można zastąpić
drugiej strony, prawie do końca. Skrzyżować przeciwległe końcówki.<br>Kokardy z ogórka<br>Ogórek pociąć w równe paski. Prawie na całej długości wykonać nacięcia. Moczyć przez 5 minut w lodowatej wodzie. Zrobić z nich zakładki, by uformować kokardę.<br>Kwiaty z marchewki<br>Dookoła marchewki wykonać osiem podłużnych nacięć. Pokroić w plastry, by uzyskać pojedyncze kwiatki.<br>Motyle z pomidorów<br>Pokroić pomidora na 6 części. z każdej zdjąć do polowy skórkę i bardzo delikatnie odgiąć ją do tyłu.<br>OWOCE I WARZYWA 2<br>Przygotowanie warzyw<br>Aby nadać posiłkowi orientalny charakter, należy pokroić warzywa na równe kawałki i przyrządzić ściśle według chińskiej receptury.<br>1. Pak choi (można zastąpić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego