Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Witold Karol Borowski
Tytuł: strona o książkach, fotografii, Bieszczadach, żółwiach i kulinariach
Rok: 2003
na wszelkie pytania w sprawach Żółwiowych.


Pożywienie
Człowiek zje wszystko, co zje Żółw. Żółw nie tknie przysmaków Człowieka.

Kochani, wiem, że chcecie dla swoich pociech tego co najlepsze. Musicie jednak pamiętać, że nie wszystko jest dla Żółwi zdrowe, mimo, iż jedzą coś ze smakiem.



Tymczasem szybkie menu:
pokarm pochodzenia roślinnego
pokarm pochodzenia zwierzęcego
Owoce:
jabłko (słodkie), banan (dojrzały), melon (soczysty), arbuz (bez pestek), gruszka (miękka np. klaps), truskawki (naturalnie dojrzewające), poziomki, jagody, winogrona (bez skórek i pestek), morele, nektaryny, brzoskwinie (bez skórki).
Warzywa:
marchew (najlepiej słodka), sałata (świeża), cykoria (liście), ogórek (zielony).
Nasiona:
słonecznika, dyni, kiełki pszenicy (do 1 cm).
Liście
na wszelkie pytania w sprawach Żółwiowych. <br><br><br>Pożywienie<br>Człowiek zje wszystko, co zje Żółw. Żółw nie tknie przysmaków Człowieka. <br><br>Kochani, wiem, że chcecie dla swoich pociech tego co najlepsze. Musicie jednak pamiętać, że nie wszystko jest dla Żółwi zdrowe, mimo, iż jedzą coś ze smakiem.<br><br><br><br>Tymczasem szybkie menu:<br>pokarm pochodzenia roślinnego<br>pokarm pochodzenia zwierzęcego <br>Owoce:<br>jabłko (słodkie), banan (dojrzały), melon (soczysty), arbuz (bez pestek), gruszka (miękka np. klaps), truskawki (naturalnie dojrzewające), poziomki, jagody, winogrona (bez skórek i pestek), morele, nektaryny, brzoskwinie (bez skórki). <br>Warzywa:<br>marchew (najlepiej słodka), sałata (świeża), cykoria (liście), ogórek (zielony). <br>Nasiona:<br>słonecznika, dyni, kiełki pszenicy (do 1 cm).<br>Liście
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego