Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
tych od wieków uznawany jest on za symbol rozkoszy, szczęścia i długowieczności.
W ośrodkach badawczych całego świata wiele uwagi poświęcono poznaniu składu i właściwości tego niespotykanego nigdzie poza Kaukazem napoju. W podręcznikach definiowany jest on między innymi jako "naturalny antybiotyk, mający ogromne znaczenie w przywracaniu i utrzymywaniu równowagi ekologicznej przewodu pokarmowego ("Ekologiczna dieta" D. Gates, L. Schultz).
Naturalne ziarna kefirowe zawierają kilkaset szczepów bakterii i drożdży należących do około 30 gatunków, które wzajemnie na siebie oddziałują, w efekcie zachowują się jak jeden organizm. Wśród nich wydzielić można 6 funkcjonalnie rożnych grup drobnoustrojów: homofermentatywne i heterofermentatywne mezofilne szczepy Lactococcus i Leuconostoc, termofilne
tych od wieków uznawany jest on za symbol rozkoszy, szczęścia i długowieczności.<br>W ośrodkach badawczych całego świata wiele uwagi poświęcono poznaniu składu i właściwości tego niespotykanego nigdzie poza Kaukazem napoju. W podręcznikach definiowany jest on między innymi jako "naturalny antybiotyk, mający ogromne znaczenie w przywracaniu i utrzymywaniu równowagi ekologicznej przewodu pokarmowego ("Ekologiczna dieta" D. Gates, L. Schultz).<br>Naturalne ziarna kefirowe zawierają kilkaset szczepów bakterii i drożdży należących do około 30 gatunków, które wzajemnie na siebie oddziałują, w efekcie zachowują się jak jeden organizm. Wśród nich wydzielić można 6 funkcjonalnie rożnych grup drobnoustrojów: homofermentatywne i heterofermentatywne mezofilne szczepy Lactococcus i Leuconostoc, termofilne
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego