Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
g fasolki szparagowej
(może być mrożona),
2 ziemniaki,
50 g oliwy z oliwek,
odrobina octu,
10 oliwek,
koperek, natka pietruszki,
szczypiorek,
czarny mielony pieprz,
sól do smaku
Do sałatki powinnaś wybrać duże, dojrzale, mocno czerwone pomidory. Umyj je i po osuszeniu przekrój na pół, usuń z nich ziarenka, a następnie pokrój miąższ w średniej wielkości kostkę.
Fasolkę szparagową pokrój w nieduże kawałki, ugotuj w osolonej wodzie i dokładnie osącz na sicie (jeśli używasz fasolki mrożonej, pokrój ją dopiero po ugotowaniu). Odstaw, by ostygła. Obrane ziemniaki pokrój w niewielką kostkę i ugotuj w lekko osolonej wodzie. Pomidory i fasolkę oddzielnie wymieszaj z
g fasolki szparagowej<br>(może być mrożona),<br>2 ziemniaki,<br>50 g oliwy z oliwek,<br>odrobina octu,<br>10 oliwek,<br>koperek, natka pietruszki,<br>szczypiorek,<br>czarny mielony pieprz,<br>sól do smaku<br>Do sałatki powinnaś wybrać duże, dojrzale, mocno czerwone pomidory. Umyj je i po osuszeniu przekrój na pół, usuń z nich ziarenka, a następnie pokrój miąższ w średniej wielkości kostkę.<br>Fasolkę szparagową pokrój w nieduże kawałki, ugotuj w osolonej wodzie i dokładnie osącz na sicie (jeśli używasz fasolki mrożonej, pokrój ją dopiero po ugotowaniu). Odstaw, by ostygła. Obrane ziemniaki pokrój w niewielką kostkę i ugotuj w lekko osolonej wodzie. Pomidory i fasolkę oddzielnie wymieszaj z
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego