g fasolki szparagowej<br>(może być mrożona),<br>2 ziemniaki,<br>50 g oliwy z oliwek,<br>odrobina octu,<br>10 oliwek,<br>koperek, natka pietruszki,<br>szczypiorek,<br>czarny mielony pieprz,<br>sól do smaku<br>Do sałatki powinnaś wybrać duże, dojrzale, mocno czerwone pomidory. Umyj je i po osuszeniu przekrój na pół, usuń z nich ziarenka, a następnie pokrój miąższ w średniej wielkości kostkę.<br>Fasolkę szparagową pokrój w nieduże kawałki, ugotuj w osolonej wodzie i dokładnie osącz na sicie (jeśli używasz fasolki mrożonej, pokrój ją dopiero po ugotowaniu). Odstaw, by ostygła. Obrane ziemniaki pokrój w niewielką kostkę i ugotuj w lekko osolonej wodzie. Pomidory i fasolkę oddzielnie wymieszaj z