i nabierze ładnego koloru, jeśli ugotujesz go w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej, liści laurowego, odrobiny curry, kurkumy lub cebuli naszpikowanej kilkom wonnymi goździkami.<br>Sałatka indyjska<br>SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:<br><gap><br>Składniki sosu wymieszać, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Ryż skropić sokiem cytryny, odstawić na 15 min. pomidor obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Tak samo pokroić banana i jabłko, skropić sokiem z cytryny. Obrać i pokroić pomarańczę. Cebulę posiekać. Rodzynki sparzyć, osączyć, smażyć przez chwilę na maśle, razem z pozostałymi składnikami dodać do ryżu. Polać sosem, wymieszać, przykryć. Schładzać 2 godziny. Przed podaniem posypać ziołami. Udekorować plasterkiem pomarańczy i paseczkami pomidora