Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
z cytryny. Obrać i pokroić pomarańczę. Cebulę posiekać. Rodzynki sparzyć, osączyć, smażyć przez chwilę na maśle, razem z pozostałymi składnikami dodać do ryżu. Polać sosem, wymieszać, przykryć. Schładzać 2 godziny. Przed podaniem posypać ziołami. Udekorować plasterkiem pomarańczy i paseczkami pomidora.
Pilaw trynidadzki
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:

Filety z piersi kurczaka pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny, odstawić na 30 min. mąkę wymieszać z łyżeczką soli i pieprzem, obtoczyć w niej mięso i smażyć na silnie rozgrzanym oleju n złoty kolor, wyjąć łyżką cedzakową i ułożyć na talerzu. W rondlu o grubym dnie rozgrzać pozostały olej i smażyć na nim 2
z cytryny. Obrać i pokroić pomarańczę. Cebulę posiekać. Rodzynki sparzyć, osączyć, smażyć przez chwilę na maśle, razem z pozostałymi składnikami dodać do ryżu. Polać sosem, wymieszać, przykryć. Schładzać 2 godziny. Przed podaniem posypać ziołami. Udekorować plasterkiem pomarańczy i paseczkami pomidora.<br>Pilaw trynidadzki<br>SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:<br>&lt;gap&gt;<br>Filety z piersi kurczaka pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny, odstawić na 30 min. mąkę wymieszać z łyżeczką soli i pieprzem, obtoczyć w niej mięso i smażyć na silnie rozgrzanym oleju n złoty kolor, wyjąć łyżką cedzakową i ułożyć na talerzu. W rondlu o grubym dnie rozgrzać pozostały olej i smażyć na nim 2
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego