Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Zalać 1 litrem wrzątku, zagotować. Wsypać pokruszony chleb i gotować 2 minuty, mieszając.
* Do wrzącej zupy wbić jajka i zamieszać. Doprawić wegetą, solą, pieprzem i papryka.
* Nasza rada
Łatwiej wysmarujesz formę masłem, gdy je lekko podgrzejesz. Pamiętaj też o wytarciu brzegów formy przed pieczeniem, gdyż zostawione resztki przypalą się.
* Bułkę pokroić w plasterki. Żółty ser wymieszać z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i ułożyć na plasterkach bulki, posypać mieloną papryką.
* Grzanki zapiec w temperaturze około 200 stopni. Zupę wlać do talerzy, posypać posiekaną natką i podawać z grzankami.
***
Składniki: 4 średnie solone śledzie, pól szklanki gęstej śmietany, 60 dag ziemniaków, 4 łyżki
Zalać 1 litrem wrzątku, zagotować. Wsypać pokruszony chleb i gotować 2 minuty, mieszając.<br>* Do wrzącej zupy wbić jajka i zamieszać. Doprawić wegetą, solą, pieprzem i papryka.<br>* Nasza rada<br>Łatwiej wysmarujesz formę masłem, gdy je lekko podgrzejesz. Pamiętaj też o wytarciu brzegów formy przed pieczeniem, gdyż zostawione resztki przypalą się.<br>* Bułkę pokroić w plasterki. Żółty ser wymieszać z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i ułożyć na plasterkach bulki, posypać mieloną papryką.<br>* Grzanki zapiec w temperaturze około 200 stopni. Zupę wlać do talerzy, posypać posiekaną natką i podawać z grzankami.<br>***<br>Składniki: 4 średnie solone śledzie, pól szklanki gęstej śmietany, 60 dag ziemniaków, 4 łyżki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego