Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
wymieszać, włożyć do natłuszczonej tortownicy, piec ok. 25 minut w temperaturze 190oC, wyjąć, przekroić na 3 blaty, nasączyć ponczem, żelatynę rozpuścić w wodzie lub zalewie z moreli, kremówkę ubić z cukrem wanilinowym, wymieszać z rozpuszczoną żelatyną i pokrojonymi morelami, przełożyć tort, na wierzchu posmarować ciemną polewą czekoladową, polać strużkami jasnej polewy, widelcem zrobić wzorki.
Orzechowe ślimaczki
Składniki:

Masło utrzeć z żółtkami na gładką masę, dodając stopniowo cukier i cukier wanilinowy, połączyć z kakao i płatkami owsianymi, orzechy rozdrobnić, dodać do masy, n końcu dodać pianę ubitą z białek, delikatnie wymieszać, formę wyłożyć papierem do pieczenia, łyżką wykładać nieduże placuszki, piec ok
wymieszać, włożyć do natłuszczonej tortownicy, piec ok. 25 minut w temperaturze 190oC, wyjąć, przekroić na 3 blaty, nasączyć ponczem, żelatynę rozpuścić w wodzie lub zalewie z moreli, kremówkę ubić z cukrem wanilinowym, wymieszać z rozpuszczoną żelatyną i pokrojonymi morelami, przełożyć tort, na wierzchu posmarować ciemną polewą czekoladową, polać strużkami jasnej polewy, widelcem zrobić wzorki.<br>Orzechowe ślimaczki<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Masło utrzeć z żółtkami na gładką masę, dodając stopniowo cukier i cukier wanilinowy, połączyć z kakao i płatkami owsianymi, orzechy rozdrobnić, dodać do masy, n końcu dodać pianę ubitą z białek, delikatnie wymieszać, formę wyłożyć papierem do pieczenia, łyżką wykładać nieduże placuszki, piec ok
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego