Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
wcześniej oddzielając je od kości.
Ugotowane mięso pokrój ostrym nożem w cieniutkie paseczki. Dokładnie obierz i umyj marchewki i ziemniaki, pokrój je w słomkę albo zetrzyj na tarce do jarzyn. Cebulę pokrój w drobniutką kostkę. Następnie oddzielnie podsmaż warzywa do miękkości na dobrze rozgrzanym oleju. Powinny mieć jasnozłocisty kolor. Płaski półmisek wyłóż dokładnie opłukanymi i osączonymi z wody liśćmi sałaty.
Przygotowane mięso wymieszaj z podsmażonymi jarzynami, dopraw do smaku majonezem ewentualnie odrobina soli i pieprzu. Wyłóż sałatkę na liście sałaty, formując zgrabne gniazda. W środku każdego zrób niewielkie wgłębienie.
Ugotuj jajka na twardo, obierz ze skorupek, wyjmij żółtka i rozetrzyj je
wcześniej oddzielając je od kości.<br>Ugotowane mięso pokrój ostrym nożem w cieniutkie paseczki. Dokładnie obierz i umyj marchewki i ziemniaki, pokrój je w słomkę albo zetrzyj na tarce do jarzyn. Cebulę pokrój w drobniutką kostkę. Następnie oddzielnie podsmaż warzywa do miękkości na dobrze rozgrzanym oleju. Powinny mieć jasnozłocisty kolor. Płaski półmisek wyłóż dokładnie opłukanymi i osączonymi z wody liśćmi sałaty.<br>Przygotowane mięso wymieszaj z podsmażonymi jarzynami, dopraw do smaku majonezem ewentualnie odrobina soli i pieprzu. Wyłóż sałatkę na liście sałaty, formując zgrabne gniazda. W środku każdego zrób niewielkie wgłębienie. <br>Ugotuj jajka na twardo, obierz ze skorupek, wyjmij żółtka i rozetrzyj je
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego