Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Dziennik Polski
Nr: 10/7
Miejsce wydania: Kraków
Rok: 1998
30. Sanepid nie pracuje na drugą zmianę, więc dopiero około godz. 16 sklepy "poszerzają" działalność i zwiększają liczbę pracowników.
- Najgorsze jest to, że zazwyczaj źle dzieje się w punktach, które nie mają warunków na inną działalność niż w zezwoleniu - mówi Zofia Ziernicka. - Mają zezwolenie np. na sprzedaż potraw opartych na półproduktach, ale po godz. 16 oferują pełną kartę menu, jak w "Wierzynku", nie mając np. bieżącej wody ani właściwej wentylacji. Szczególne kłopoty mamy z kuchniami orientalnymi. W śródmieściu musieliśmy cofnąć cztery zezwolenia.
Kontrolerzy sanepidu sprawdzają więc stan sanitarny sklepów i gastronomii do godz. 15.30. My, klienci, mamy możność kontrolowania go
30. Sanepid nie pracuje na drugą zmianę, więc dopiero około godz. 16 sklepy "poszerzają" działalność i zwiększają liczbę pracowników.<br>&lt;q&gt;- Najgorsze jest to, że zazwyczaj źle dzieje się w punktach, które nie mają warunków na inną działalność niż w zezwoleniu&lt;/&gt; - mówi Zofia Ziernicka. &lt;q&gt;- Mają zezwolenie np. na sprzedaż potraw opartych na półproduktach, ale po godz. 16 oferują pełną kartę menu, jak w "Wierzynku", nie mając np. bieżącej wody ani właściwej wentylacji. Szczególne kłopoty mamy z kuchniami orientalnymi. W śródmieściu musieliśmy cofnąć cztery zezwolenia.&lt;/&gt;<br>Kontrolerzy sanepidu sprawdzają więc stan sanitarny sklepów i gastronomii do godz. 15.30. My, klienci, mamy możność kontrolowania go
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego