Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
nagrzanym do temperatury 190°C. Ostudzić w formie 10 min i wyłożyć na półmisek. Do pieczeni można podać sos pomidorowy.

WARZYWA SŁODKO-KWAŚNE
3 marchewki (20 dag), 20 dag zielonej fasolki szparagowej, 20 dag brokułów, 20 dag kalafiora, 1 cebula (12 dag), 1 banan, 1 kwaskowe jabłko (15 dag), 1 pomarańcza (20 dag), 1 ząbek czosnku, kawałek świeżego kłącza imbiru, 3 łyżki oleju sezamowego, 1 szklanka bulionu wegetariańskiego instant, 3 łyżki białego octu winnego, 1 pęczek natki pietruszki, 5 dag orzeszków ziemnych, sól, pieprz cayenne.
Marchew obrać, opłukać, przekroić wzdłuż na cztery części. Fasolkę umyć i odciąć końcówki. Brokuły i kalafior
nagrzanym do temperatury 190°C. Ostudzić w formie 10 min i wyłożyć na półmisek. Do pieczeni można podać sos pomidorowy.<br><br>&lt;tit1&gt;WARZYWA SŁODKO-KWAŚNE&lt;/tit1&gt;<br>3 marchewki (20 dag), 20 dag zielonej fasolki szparagowej, 20 dag brokułów, 20 dag kalafiora, 1 cebula (12 dag), 1 banan, 1 kwaskowe jabłko (15 dag), 1 pomarańcza (20 dag), 1 ząbek czosnku, kawałek świeżego kłącza imbiru, 3 łyżki oleju sezamowego, 1 szklanka bulionu wegetariańskiego instant, 3 łyżki białego octu winnego, 1 pęczek natki pietruszki, 5 dag orzeszków ziemnych, sól, pieprz cayenne.<br>Marchew obrać, opłukać, przekroić wzdłuż na cztery części. Fasolkę umyć i odciąć końcówki. Brokuły i kalafior
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego