Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
z nóżek wołowych, dodaj do gorącego bulionu odrobinę żelatyny i dokładnie wymieszaj.

DESER
SUFLET POMARAŃCZOWY

Rozgrzej piekarnik do temperatury 200oC. Pomarańcze wyszoruj pod bieżącą wodą i sparz wrzątkiem.
Z jednej pomarańczy na tarce o drobnych oczkach zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Z pozostałych pomarańczy odetnij wierzchy i delikatnie wydrąż miąższ (pomarańcze powinny mieć grubą skórkę). Z miąższu dokładnie wyciśnij sok i wymieszaj z sokiem wyciśniętym ze startej pomarańczy.
Roztop masło w rondelku i dokładnie (by nie było grudek) rozetrzyj je z mąką. Zdejmij rondelek z ognia, dodaj do masła skórkę pomarańczową, ok. z pomarańczy i cukier. Ponownie postaw rondelek na ogniu
z nóżek wołowych, dodaj do gorącego bulionu odrobinę żelatyny i dokładnie wymieszaj.<br>&lt;gap&gt;<br>DESER<br>SUFLET POMARAŃCZOWY<br>&lt;gap&gt;<br>Rozgrzej piekarnik do temperatury 200oC. Pomarańcze wyszoruj pod bieżącą wodą i sparz wrzątkiem.<br>Z jednej pomarańczy na tarce o drobnych oczkach zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Z pozostałych pomarańczy odetnij wierzchy i delikatnie wydrąż miąższ (pomarańcze powinny mieć grubą skórkę). Z miąższu dokładnie wyciśnij sok i wymieszaj z sokiem wyciśniętym ze startej pomarańczy.<br>Roztop masło w rondelku i dokładnie (by nie było grudek) rozetrzyj je z mąką. Zdejmij rondelek z ognia, dodaj do masła skórkę pomarańczową, ok. z pomarańczy i cukier. Ponownie postaw rondelek na ogniu
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego