DO KOLEKCJI<br>Regionalne rarytasy<br><gap><br>Studencki specjał<br>SKŁADNIKI NA 2 PORCJE:<br>3 średnie cebule, ząbek czosnku, czerwona papryka, pomidor, przecier pomidorowy, 4 cienkie parówki lub 200 g kiełbasy, sól, pieprz, mielona papryka<br>Natalia Kaniewska z Gniezna<br>Cebulę pokroić w talarki, zeszklić na oleju, dodać utarty czosnek, pokrojone w kostkę paprykę i pomidora. Wszystko zalać przecierem pomidorowym wymieszanym ze szklanką wody.<br>Na konie dodać pokrojone w plasterki parówki lub kiełbasę.<br>Doprawić do smaku. Podawać z ryżem lub białą bułką.<br><gap><br>Sałatka cebulowa<br>SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:<br><gap><br>Chwilę gotować i po ugotowaniu przecedzić przez sitko. Marchew i jaja ugotować i pokroić też w kostkę.<br>Wszystko