Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
je tylko rozcieńczyć przegotowaną wodą, przecedzić i w tak otrzymanym syropie ugotować kaszę manną.
RADA: deser doskonale smakuje i bardzo efektownie wygląda przybrany bitą śmietaną, najlepiej wyciśniętą z pojemnika, w spreju.
DOBRE RADY
SAŁATKA
WARZYWNA Z MIĘSEM

200 g fasoli,
2 cebule,
300 g baraniny,
1 strąk słodkiej papryki,
2 pomidory,
2 ogórki konserwowe
Sos:
3 łyżki stołowe oleju,
3 łyżki stołowe octu jabłkowego,
2 ząbki czosnku,
sól i pieprz do smaku,
listki bazylii
Fasolę wcześniej namoczoną na kilka godzin, a najlepiej na całą noc, w zimnej wodzie, ugotuj do miękkości, posyp solą do smaku. Możesz również wykorzystać fasolę konserwową, wcześniej
je tylko rozcieńczyć przegotowaną wodą, przecedzić i w tak otrzymanym syropie ugotować kaszę manną.<br>RADA: deser doskonale smakuje i bardzo efektownie wygląda przybrany bitą śmietaną, najlepiej wyciśniętą z pojemnika, w spreju.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>SAŁATKA<br>WARZYWNA Z MIĘSEM<br>&lt;gap&gt;<br>200 g fasoli,<br>2 cebule,<br>300 g baraniny,<br>1 strąk słodkiej papryki,<br>2 pomidory,<br>2 ogórki konserwowe<br>Sos:<br>3 łyżki stołowe oleju,<br>3 łyżki stołowe octu jabłkowego,<br>2 ząbki czosnku,<br>sól i pieprz do smaku,<br>listki bazylii<br>Fasolę wcześniej namoczoną na kilka godzin, a najlepiej na całą noc, w zimnej wodzie, ugotuj do miękkości, posyp solą do smaku. Możesz również wykorzystać fasolę konserwową, wcześniej
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego