Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 2
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
oczyścić według podanego sposobu i osuszyć. Do garnka włożyć seler i lekko poddusić (na sucho). Podlać winem, dodać cebulę i mule. Przykryć i dusić, aż się otworzą (około 7-10 min). Zlać wytworzony sos do osobnego garnka. Z mąki i masła zrobić jasną zasmażkę i rozprowadzić śmietaną. Połączyć z sosem, popieprzyć i wymieszać. Mule włożyć do sosu i natychmiast podawać.
(2 porcje) E.G.

Sałatka z awokado
2 owoce awokado (40 dag), 1 mała główka sałaty lollo rosso, 1 puszka podwędzanych muli w oliwie (30 dag), 1 cebula czerwona (7 dag), 2 pomidory (15 dag), 3 łyżki soku z cytryny
SOS
oczyścić według podanego sposobu i osuszyć. Do garnka włożyć seler i lekko poddusić (na sucho). Podlać winem, dodać cebulę i mule. Przykryć i dusić, aż się otworzą (około 7-10 min). Zlać wytworzony sos do osobnego garnka. Z mąki i masła zrobić jasną zasmażkę i rozprowadzić śmietaną. Połączyć z sosem, popieprzyć i wymieszać. Mule włożyć do sosu i natychmiast podawać.<br>(2 porcje) &lt;au&gt;E.G.&lt;/au&gt;<br><br>&lt;tit1&gt;Sałatka z awokado&lt;/tit1&gt;<br>2 owoce awokado (40 dag), 1 mała główka sałaty lollo rosso, 1 puszka podwędzanych muli w oliwie (30 dag), 1 cebula czerwona (7 dag), 2 pomidory (15 dag), 3 łyżki soku z cytryny<br>SOS
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego