gotować na małym ogniu, aż sos nieco zgęstnieje.<br>Ugotowany al dente makaron wrzucić do garnka, starannie wymieszać z sosem, podgrzewając go jeszcze przez chwilę.<br>Zdjąć z ognia, wymieszać z <name type="prod">parmezanem</>, nałożyć na ogrzany półmisek lub talerze.<br>WARTO WIEDZIEĆ: Do sosu primavera stosuje się różne kombinacje warzywne zależnie od upodobań i pory roku. Wiosną zwykle dodaje się zielone szparagi, czasami dymkę, młody bób, seler naciowy i paprykę. Każdą jarzynę gotuje się osobno.<br><gap><br><name type="prod">Fettucine</> al pesto<br><name type="prod">Fettucine</> al pesto<br>40 dag <name type="prod">fettucine</>, 2 ziemniaki, 15 dag zielonej fasolki szparagowej. Sos pesto genovese: 5 dag liści bazylii (spory pęczek), 6 dag tartego <name type="prod">parmezanu</>, 10