Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Życie Warszawy
Nr: 20.11
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2001
kuchenek wyposażone są w termoobieg. Po włączeniu tej funkcji do kuchenki wtłaczane jest ciepłe powietrze, podgrzane do temperatury od 50 do 200 st. C. Przygotowywane w ten sposób danie szybciej się ogrzewa i jest lekko przypieczone. Cały proces będzie trwał krócej, gdy dodatkowo włączymy mikrofale. Z kolei kuchenki o pojemności powyżej 20 l wyposażone są w tzw. gorący talerz (crisp, panacrunch). Jest to naczynie wykonane z szybko nagrzewającego się materiału, które należy postawić na talerzu obrotowym. Znajdujące się na nim produkty opiekane są od spodu, co oznacza, że można w ten sposób piec ciasto, czy przygotowywać frytki. Wiele kuchenek z grillem
kuchenek wyposażone są w <orig>termoobieg</>. Po włączeniu tej funkcji do kuchenki wtłaczane jest ciepłe powietrze, podgrzane do temperatury od 50 do 200 st. C. Przygotowywane w ten sposób danie szybciej się ogrzewa i jest lekko przypieczone. Cały proces będzie trwał krócej, gdy dodatkowo włączymy mikrofale. Z kolei kuchenki o pojemności powyżej 20 l wyposażone są w tzw. gorący talerz (<foreign>crisp</>, <foreign>panacrunch</>). Jest to naczynie wykonane z szybko nagrzewającego się materiału, które należy postawić na talerzu obrotowym. Znajdujące się na nim produkty opiekane są od spodu, co oznacza, że można w ten sposób piec ciasto, czy przygotowywać frytki. Wiele kuchenek z grillem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego