Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy gstronomiczne
Rok: 2003
restauracji". Ale "grillowany oscypek był ostygnięty i blady", "zakąska ze śledzia podana na liściu sałaty, jak w prowincjonalnej restauracji".
POD RÓŻĄ

"Elegancka i nowoczesna" restauracja przy hotelu pod tą samą nazwą. "Przyjemne, otwarte, jasne przestrzenie", "przeszklony dach". "Miejsce bardzo reprezentacyjne", klienci to "goście zagraniczni, głowy państw, oficjele, biznesmeni, znani artyści, prawnicy". "Doskonała kuchnia", której przykładem jest "bażant z kasztanami zapiekany w plastrze szynki parmeńskiej podawany z puree marchwiowym". "Karta nie jest duża, zmienia się wraz z porami roku".

ALCHEMIA

"Niepowtarzalna, magiczna, niezwykła" - to najczęstsze określenia Alchemii. "Kazimierz w pigułce", "kultowe miejsce". Kilka "zadymionych" pomieszczeń, "jedno jako kuchnia u babci na wsi
restauracji". Ale "grillowany oscypek był ostygnięty i blady", "zakąska ze śledzia podana na liściu sałaty, jak w prowincjonalnej restauracji".<br>POD RÓŻĄ<br>&lt;gap&gt;<br>"Elegancka i nowoczesna" restauracja przy hotelu pod tą samą nazwą. "Przyjemne, otwarte, jasne przestrzenie", "przeszklony dach". "Miejsce bardzo reprezentacyjne", klienci to "goście zagraniczni, głowy państw, oficjele, biznesmeni, znani artyści, prawnicy". "Doskonała kuchnia", której przykładem jest "bażant z kasztanami zapiekany w plastrze szynki parmeńskiej podawany z puree marchwiowym". "Karta nie jest duża, zmienia się wraz z porami roku".<br>&lt;gap&gt;<br>ALCHEMIA<br>&lt;gap&gt;<br>"Niepowtarzalna, magiczna, niezwykła" - to najczęstsze określenia Alchemii. "Kazimierz w pigułce", "kultowe miejsce". Kilka "zadymionych" pomieszczeń, "jedno jako kuchnia u babci na wsi
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego