Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
wyłożyć pergaminem. Wlać do niej masę, wygładzić i piec w wysokiej temperaturze 11 minut. Po wyjęciu z mikrofalówki jeszcze na 10 minut zostawić w foremce.
WYPIEKI 2
TARTA MORELOWA
DOMOWE
Smak tego wypieku zależy od jakości ciasta. Spód powinien być kruchy, a góra soczysta, wprost rozpływająca się w ustach. Posypany prażonymi migdałami, skusi każdego.

370 g mieszanki na kruche ciasto (lub: przepis na owocowe babeczki)
kostka masła lub margaryny
4 żółtka
2 łyżki dżemu morelowego
400 g moreli z puszki
40 g wydrylowanych wiśni "szklanek"
100 g (1/3 szkl.) cukru
2 jajka
25 g (2 łyżki) mąki tortowej
50 g
wyłożyć pergaminem. Wlać do niej masę, wygładzić i piec w wysokiej temperaturze 11 minut. Po wyjęciu z mikrofalówki jeszcze na 10 minut zostawić w foremce.<br>WYPIEKI 2<br>TARTA MORELOWA<br>DOMOWE<br>Smak tego wypieku zależy od jakości ciasta. Spód powinien być kruchy, a góra soczysta, wprost rozpływająca się w ustach. Posypany prażonymi migdałami, skusi każdego.<br>&lt;gap&gt;<br>370 g mieszanki na kruche ciasto (lub: przepis na owocowe babeczki)<br>kostka masła lub margaryny <br>4 żółtka<br>2 łyżki dżemu morelowego<br>400 g moreli z puszki<br>40 g wydrylowanych wiśni "szklanek"<br>100 g (1/3 szkl.) cukru<br>2 jajka<br>25 g (2 łyżki) mąki tortowej<br>50 g
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego