Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
na włoskich stołach także spaghetti aglio, olio e pepperoncino, czyli z czosnkiem i papryczką podsmażonymi na oliwie extra vergine (na 50 dag makaronu: 2-3 ząbki czosnku, 1-2 papryczki i aż pół szklanki oliwy). Przygotowanie tych urzekających prostotą specjałów trwa dosłownie tyle co gotowanie makaronu, i właściwie nie wymaga precyzyjnych receptur.
Jak i kiedy podawać?
Odcedzony makaron zazwyczaj przekładamy do naczynia z sosem i natychmiast mieszamy, a w razie potrzeby jeszcze krótko podgrzewamy.
Potrawę nakładamy na półmisek, do ceramicznej miski albo wprost na talerze. Znakomicie nadaje się do tego celu również plaska waza do zup.
Naczynia muszą być wcześniej dobre
na włoskich stołach także spaghetti aglio, olio e pepperoncino, czyli z czosnkiem i papryczką podsmażonymi na oliwie extra vergine (na 50 dag makaronu: 2-3 ząbki czosnku, 1-2 papryczki i aż pół szklanki oliwy). Przygotowanie tych urzekających prostotą specjałów trwa dosłownie tyle co gotowanie makaronu, i właściwie nie wymaga precyzyjnych receptur. <br>Jak i kiedy podawać?<br>Odcedzony makaron zazwyczaj przekładamy do naczynia z sosem i natychmiast mieszamy, a w razie potrzeby jeszcze krótko podgrzewamy.<br>Potrawę nakładamy na półmisek, do ceramicznej miski albo wprost na talerze. Znakomicie nadaje się do tego celu również plaska waza do zup.<br>Naczynia muszą być wcześniej dobre
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego