Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
ryzyko występowania chorób nowotworowych;
- dwukrotnie więcej błonnika niż otręby owsiane;
- duża zawartość cennych żywieniowo składników mineralnych takich jak żelazo, wapń, magnez, fosfor, potas oraz znaczna zawartość wit. Z grupy B oraz wit. A, E i C;
- nie zawiera glutenu, może więc być cennym składnikiem diety dzieci chorych na celiakię.

POPPING
preparowane nasiona amarantusa
Nasze propozycje: z jogurtem, kefirem, mlekiem, serkami, miodem, ciepłą czekoladą, jako dodatek do musli, lodów, deserów, sałatek, itp....
Jabłka pieczone z amarantusem
Cztery jabłka, filiżanka poppingu z amarantusa, 3 łyżki ziaren słonecznika,
łyżka miodu, 1/2 łyżeczki cynamonu, masło do smarowania naczynia żaroodpornego.
Jabłka przed pieczeniem umyć, osuszyć
ryzyko występowania chorób nowotworowych;<br>- dwukrotnie więcej błonnika niż otręby owsiane;<br>- duża zawartość cennych żywieniowo składników mineralnych takich jak żelazo, wapń, magnez, fosfor, potas oraz znaczna zawartość wit. Z grupy B oraz wit. A, E i C;<br>- nie zawiera glutenu, może więc być cennym składnikiem diety dzieci chorych na celiakię.<br><br>&lt;name type="prod"&gt;POPPING&lt;/&gt;<br>preparowane nasiona &lt;name type="prod"&gt;amarantusa&lt;/&gt;<br>Nasze propozycje: z jogurtem, kefirem, mlekiem, serkami, miodem, ciepłą czekoladą, jako dodatek do musli, lodów, deserów, sałatek, itp....<br>Jabłka pieczone z &lt;name type="prod"&gt;amarantusem&lt;/&gt;<br>Cztery jabłka, filiżanka &lt;name type="prod"&gt;poppingu&lt;/&gt; z &lt;name type="prod"&gt;amarantusa&lt;/&gt;, 3 łyżki ziaren słonecznika,<br>łyżka miodu, 1/2 łyżeczki cynamonu, masło do smarowania naczynia żaroodpornego.<br>Jabłka przed pieczeniem umyć, osuszyć
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego