Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
oraz upieczony i podany w całości drób.
Indyczka z orzechowym nadzieniem

tuszka indyczki (ok. 2 kg), 2 łyżki masła, sól, gałka muszkatołowa, łyżka miodu, sok z cytryny
Farsz
150 g pokruszonych sucharków, 100 g mielonych orzechów włoskich, 1/2 szklanki śmietanki, łyżka masła, 2 jajka, sól,, cukier, cynamon
Indyczkę umyć, przeciąć skórę wzdłuż grzbietu. Odciąć mięso od kości i wyjąć kręgosłup. Następnie odciąć mięso od kości piersiowej, kość usunąć. Odciąć końce skrzydełek. Natrzeć solą i gałką muszkatołową, skropić sokiem z cytryny.
Sucharki zalać śmietanką. Masło utrzeć z żółtkami, dodać sucharki, orzechy i pianę z białek. Doprawić solą, cukrem i cynamonem. Nadzieniem
oraz upieczony i podany w całości drób.<br>Indyczka z orzechowym nadzieniem<br>&lt;gap&gt;<br>tuszka indyczki (ok. 2 kg), 2 łyżki masła, sól, gałka muszkatołowa, łyżka miodu, sok z cytryny<br>Farsz<br>150 g pokruszonych sucharków, 100 g mielonych orzechów włoskich, 1/2 szklanki śmietanki, łyżka masła, 2 jajka, sól,, cukier, cynamon<br>Indyczkę umyć, przeciąć skórę wzdłuż grzbietu. Odciąć mięso od kości i wyjąć kręgosłup. Następnie odciąć mięso od kości piersiowej, kość usunąć. Odciąć końce skrzydełek. Natrzeć solą i gałką muszkatołową, skropić sokiem z cytryny.<br>Sucharki zalać śmietanką. Masło utrzeć z żółtkami, dodać sucharki, orzechy i pianę z białek. Doprawić solą, cukrem i cynamonem. Nadzieniem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego