Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
owoców: minerały - potas, sód, wapń, fosfor, magnez, żelazo oraz witaminy - A, C i witaminy z grupy B. Bogate są także w błonnik, który przyspiesza perystaltykę jelit oraz zmniejsza wchłanianie cholesterolu i innych toksyn w przewodzie pokarmowym.
Jak powstają soki?
Ze świeżo zebranych owoców w tym samym dniu na specjalnej prasie przedzielanej wiklinowymi sitami tłoczony jest sok. Zaraz po wytłoczeniu rozlewa się go do butelek i pasteryzuje. Istotą tej metody produkcji jest pominięcie procesów depektynizacji, klarowani i filtracji stosowanych rutynowo w przetwórstwie. Dzięki temu soki zachowują wszystkie składniki świeżych owoców. Soki: jabłkowy, gruszkowy i jabłkowo - aroniowy nie ą uzupełniane wodą ani dosładzane
owoców: minerały - potas, sód, wapń, fosfor, magnez, żelazo oraz witaminy - A, C i witaminy z grupy B. Bogate są także w błonnik, który przyspiesza perystaltykę jelit oraz zmniejsza wchłanianie cholesterolu i innych toksyn w przewodzie pokarmowym.<br>Jak powstają soki?<br>Ze świeżo zebranych owoców w tym samym dniu na specjalnej prasie przedzielanej wiklinowymi sitami tłoczony jest sok. Zaraz po wytłoczeniu rozlewa się go do butelek i pasteryzuje. Istotą tej metody produkcji jest pominięcie procesów depektynizacji, klarowani i filtracji stosowanych rutynowo w przetwórstwie. Dzięki temu soki zachowują wszystkie składniki świeżych owoców. Soki: jabłkowy, gruszkowy i jabłkowo - aroniowy nie ą uzupełniane wodą ani dosładzane
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego