kg ogórków, 450 ml wody, 150 ml octu 10%, 20 g soli (1 łyżka), 20 g cukru (1 łyżka).<br>Przyprawy:<br>2 ząbki czosnku, kawałek korzenia chrzanu, kopru, 1 liść laurowy, 1/2 łyżeczki gorczycy, 2-3 ziarna pieprzu czarnego, 2-3 ziaren ziela angielskiego.<br>Przygotowanie:<br>Ogórki ułożyć ściśle w słoju, przekładając przyprawami. Zagotować wodę z octem, solą i cukrem. Tak przygotowanym - gorącym roztworem zalać ogórki. Ogórki powinny być zawsze przykryte roztworem. Słoje szczelnie zamknąć i pasteryzować.<br>www.kamis.pl<br><name type="org">Kamis</> Przyprawy S.A.,<br>Stefanowo, ul. Malinowa 18/20,<br>05-552 Wólka Kosowska</><br><br><div type="advert" sub="food"><br><intro>Smak, zdrowie i siła specjalnie dla dzieci</><br><gap><br><name type="prod">morlinki</><br>W