Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
owocu wyciśnij sok i obficie skrop nim filety rybne. Na chwilę odstaw do lodówki.
Cebule i jabłka (najlepiej odmian słodko-kwaśnych) pokrój w jednakowej wielkości kawałki. Na patelni rozgrzej olej, przełóż jabłka i cebulę i lekko podduś. Wlej wino, wymieszaj i chwilę potrzymaj na małym ogniu.
Podduszone jabłka z cebulą przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem, dopraw solą i pieprzem do smaku, posyp skórką startą z cytryny, na wierzchu ułóż filety rybne. Przykryj naczynie pokrywką lub folią aluminiową i wstaw do dobrze nagrzanego piekarnika na 25-30 minut.
Przed podaniem wyłóż danie na duży płaski półmisek (wcześniej ogrzej go chwilę w
owocu wyciśnij sok i obficie skrop nim filety rybne. Na chwilę odstaw do lodówki.<br>Cebule i jabłka (najlepiej odmian słodko-kwaśnych) pokrój w jednakowej wielkości kawałki. Na patelni rozgrzej olej, przełóż jabłka i cebulę i lekko podduś. Wlej wino, wymieszaj i chwilę potrzymaj na małym ogniu.<br>Podduszone jabłka z cebulą przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem, dopraw solą i pieprzem do smaku, posyp skórką startą z cytryny, na wierzchu ułóż filety rybne. Przykryj naczynie pokrywką lub folią aluminiową i wstaw do dobrze nagrzanego piekarnika na 25-30 minut.<br>Przed podaniem wyłóż danie na duży płaski półmisek (wcześniej ogrzej go chwilę w
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego