Typ tekstu: Książka
Autor: Bartkiewicz Bronisław
Tytuł: Oczyszczanie ścieków przemysłowych
Rok: 2002
na lądzie obróbce uszlachetniającej.
Ryby transportowane ze statków do zakładów przetwórstwa są myte, filetowane, a następnie pozbawiane ości, kręgosłupa i skóry. Czynności te wykonywane są przez automaty. Maszyna do filetowania zużywa 1540l wody na minutę, do usuwania skóry zaś 1015l/min.
Jednym ze sposobów przerabiania ryb jest produkcja marynat, czyli przerób mięsa ryb bez udziału ciepła, a tylko z dodatkiem octu i przypraw. Pozostałe popularne zabiegi to wędzenie i produkcja konserw rybnych. Przed przetworzeniem i uszlachetnieniem ryby są rozmrażane.
8.7.2.Pochodzenie, ilość i jakość ścieków
Źródłami ścieków w zakładach przetwórstwa rybnego są wszystkie procesy technologiczne, poczynając od rozmrażania, poprzez
na lądzie obróbce uszlachetniającej.<br>Ryby transportowane ze statków do zakładów przetwórstwa są myte, filetowane, a następnie pozbawiane ości, kręgosłupa i skóry. Czynności te wykonywane są przez automaty. Maszyna do filetowania zużywa 1540l wody na minutę, do usuwania skóry zaś 1015l/min.<br>Jednym ze sposobów przerabiania ryb jest produkcja marynat, czyli przerób mięsa ryb bez udziału ciepła, a tylko z dodatkiem octu i przypraw. Pozostałe popularne zabiegi to wędzenie i produkcja konserw rybnych. Przed przetworzeniem i uszlachetnieniem ryby są rozmrażane.<br>&lt;tit1&gt;8.7.2.Pochodzenie, ilość i jakość ścieków&lt;/&gt;<br>Źródłami ścieków w zakładach przetwórstwa rybnego są wszystkie procesy technologiczne, poczynając od rozmrażania, poprzez
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego