Typ tekstu: Książka
Autor: Bartkiewicz Bronisław
Tytuł: Oczyszczanie ścieków przemysłowych
Rok: 2002
bezpośrednio na pokładach statków rybackich. Oczywiście zużycie wody i ładunki zanieczyszczeń powstające w tym procesie nie obciążają odbiorników na lądzie. Niezależnie od stopnia przerobu ryby są zamrażane. Znaczna część surowca jest zamrażana z bezpośrednim przeznaczeniem na rynek, natomiast część podlega na lądzie obróbce uszlachetniającej.
Ryby transportowane ze statków do zakładów przetwórstwa są myte, filetowane, a następnie pozbawiane ości, kręgosłupa i skóry. Czynności te wykonywane są przez automaty. Maszyna do filetowania zużywa 1540l wody na minutę, do usuwania skóry zaś 1015l/min.
Jednym ze sposobów przerabiania ryb jest produkcja marynat, czyli przerób mięsa ryb bez udziału ciepła, a tylko z dodatkiem octu
bezpośrednio na pokładach statków rybackich. Oczywiście zużycie wody i ładunki zanieczyszczeń powstające w tym procesie nie obciążają odbiorników na lądzie. Niezależnie od stopnia przerobu ryby są zamrażane. Znaczna część surowca jest zamrażana z bezpośrednim przeznaczeniem na rynek, natomiast część podlega na lądzie obróbce uszlachetniającej.<br>Ryby transportowane ze statków do zakładów przetwórstwa są myte, filetowane, a następnie pozbawiane ości, kręgosłupa i skóry. Czynności te wykonywane są przez automaty. Maszyna do filetowania zużywa 1540l wody na minutę, do usuwania skóry zaś 1015l/min.<br>Jednym ze sposobów przerabiania ryb jest produkcja marynat, czyli przerób mięsa ryb bez udziału ciepła, a tylko z dodatkiem octu
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego