Typ tekstu: Książka
Autor: Bartkiewicz Bronisław
Tytuł: Oczyszczanie ścieków przemysłowych
Rok: 2002
Jednym ze sposobów przerabiania ryb jest produkcja marynat, czyli przerób mięsa ryb bez udziału ciepła, a tylko z dodatkiem octu i przypraw. Pozostałe popularne zabiegi to wędzenie i produkcja konserw rybnych. Przed przetworzeniem i uszlachetnieniem ryby są rozmrażane.
8.7.2.Pochodzenie, ilość i jakość ścieków
Źródłami ścieków w zakładach przetwórstwa rybnego są wszystkie procesy technologiczne, poczynając od rozmrażania, poprzez mycie i obróbkę tusz i na uszlachetnianiu kończąc.
Ilość wody zużywanej do rozmrażania ryb jest dość zmienna i zależnie od warunków zewnętrznych może wynosić od 2 do 15 m3/t. Przerób świeżej tuszy na filety powoduje zużycie wody ok. 7 m3
Jednym ze sposobów przerabiania ryb jest produkcja marynat, czyli przerób mięsa ryb bez udziału ciepła, a tylko z dodatkiem octu i przypraw. Pozostałe popularne zabiegi to wędzenie i produkcja konserw rybnych. Przed przetworzeniem i uszlachetnieniem ryby są rozmrażane.<br>&lt;tit1&gt;8.7.2.Pochodzenie, ilość i jakość ścieków&lt;/&gt;<br>Źródłami ścieków w zakładach przetwórstwa rybnego są wszystkie procesy technologiczne, poczynając od rozmrażania, poprzez mycie i obróbkę tusz i na uszlachetnianiu kończąc.<br>Ilość wody zużywanej do rozmrażania ryb jest dość zmienna i zależnie od warunków zewnętrznych może wynosić od 2 do 15 m&lt;hi rend="upper"&gt;3&lt;/&gt;/t. Przerób świeżej tuszy na filety powoduje zużycie wody ok. 7 m&lt;hi rend="upper"&gt;3
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego