Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy medyczne i kosmetyczne
Rok: 2000
składniki pokarmowe łatwiej przyswajalne przez organizm ludzki niż składniki mleka krowiego:
Białko mleka koziego ma wysoką wartość biologiczną, zawiera wszystkie niezbędne dla człowieka aminokwasy. Mleko kozie zawiera kazeiny w postaci zbliżonej do mleka kobiecego. Białko mleka koziego tworzy luźny i gładki skrzep kazeinowy, który jest łatwo trawiony i przyswajany w przewodzie pokarmowym.
zarówno człowieka dorosłego, jak i dziecka. Białko mleka koziego nie zawiera głównych frakcji globulin występujących w mleku krowim i działających alergogennie na organizm ludzki.
Tłuszcz mleka koziego jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe. Jest naturalnie zhomogenizowany. czyli ma postać bardzo drobnych kuleczek, przez co jest łatwo trawiony, przyswajany i dietetyczny
składniki pokarmowe łatwiej przyswajalne przez organizm ludzki niż składniki mleka krowiego:<br>Białko mleka koziego ma wysoką wartość biologiczną, zawiera wszystkie niezbędne dla człowieka aminokwasy. Mleko kozie zawiera kazeiny w postaci zbliżonej do mleka kobiecego. Białko mleka koziego tworzy luźny i gładki skrzep kazeinowy, który jest łatwo trawiony i przyswajany w przewodzie pokarmowym.<br>zarówno człowieka dorosłego, jak i dziecka. Białko mleka koziego nie zawiera głównych frakcji globulin występujących w mleku krowim i działających alergogennie na organizm ludzki.<br>Tłuszcz mleka koziego jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe. Jest naturalnie zhomogenizowany. czyli ma postać bardzo drobnych kuleczek, przez co jest łatwo trawiony, przyswajany i dietetyczny
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego