Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
się jednak nie robić zapasów.
* Kupujmy tylko świeże ryby, do natychmiastowego przyrządzenia.
* Ser biały i mleko przechowujmy w lodówce nie dłużej niż 24 godz.
* Warzywa i owoce, umyte i osuszone, trzymajmy w pojemniku na dole lodówki.
* Zrezygnujmy z potraw w puszkach, a jeśli musimy z nich skorzystać, sprawdźmy dokładnie termin przydatności do spożycia i przyjrzyjmy się, czy puszka nie jest uszkodzona ani wybrzuszona, bo wtedy konserwa nie nadaje się do jedzenia.
* Na wycieczkę albo na plażę weźmy owoce i warzywa umyte i zawinięte w papier śniadaniowy. Zrezygnujmy z kanapek, a jeśli nie możemy obyć się bez czegoś konkretniejszego, weźmy półprodukty, które
się jednak nie robić zapasów.<br>* Kupujmy tylko świeże ryby, do natychmiastowego przyrządzenia.<br>* Ser biały i mleko przechowujmy w lodówce nie dłużej niż 24 godz.<br>* Warzywa i owoce, umyte i osuszone, trzymajmy w pojemniku na dole lodówki.<br>* Zrezygnujmy z potraw w puszkach, a jeśli musimy z nich skorzystać, sprawdźmy dokładnie termin przydatności do spożycia i przyjrzyjmy się, czy puszka nie jest uszkodzona ani wybrzuszona, bo wtedy konserwa nie nadaje się do jedzenia.<br>* Na wycieczkę albo na plażę weźmy owoce i warzywa umyte i zawinięte w papier śniadaniowy. Zrezygnujmy z kanapek, a jeśli nie możemy obyć się bez czegoś konkretniejszego, weźmy półprodukty, które
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego