Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
łazanki) na półtwardo, osacz i pozostaw do ostygnięcia. Ubij jajka z lekiem i dodaj je do makaronu. Wymieszaj.
Wołowinę pokrój w niewielkie kawałki, podsmaż na tłuszczu razem z pokrojoną w drobną kostkę cebulą i startą na tarce marchewką. Przełóż do głębokiego rondla, dodaj odrobinę bulionu z kostki, listek laurowy i przykryj. Od czasu do czasu mieszając, duś, aż mięso będzie miękkie. Gotowe, razem z warzywami, zmiel w maszynce do mięsa. Do farszu dodaj drobno posiekaną natkę pietruszki. Do bulionu, w którym gotowało się mięso, dodaj mąkę i mieszając, by nie powstały grudki, ugotuj gładki sos. Dodaj do farszu mięsnego. Połowę makaronu
łazanki) na półtwardo, osacz i pozostaw do ostygnięcia. Ubij jajka z lekiem i dodaj je do makaronu. Wymieszaj.<br>Wołowinę pokrój w niewielkie kawałki, podsmaż na tłuszczu razem z pokrojoną w drobną kostkę cebulą i startą na tarce marchewką. Przełóż do głębokiego rondla, dodaj odrobinę bulionu z kostki, listek laurowy i przykryj. Od czasu do czasu mieszając, duś, aż mięso będzie miękkie. Gotowe, razem z warzywami, zmiel w maszynce do mięsa. Do farszu dodaj drobno posiekaną natkę pietruszki. Do bulionu, w którym gotowało się mięso, dodaj mąkę i mieszając, by nie powstały grudki, ugotuj gładki sos. Dodaj do farszu mięsnego. Połowę makaronu
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego