stolnicy posypanej mąka i pokrój w nieduże kwadraty. Na środek każdego kwadratu nałóż po łyżce stołowej przygotowanego farszu i złóż końce tak, aby powstały zgrabne koperty. Każdą posmaruj ubitym jajkiem i olejem. Ułóż na wysmarowanej blasze i wstaw do gorącego piekarnika (ok. 180oC) n 20 minut.<br>RADA: koperty się nie przypalą, jeśli przed pieczeniem wyłożysz blachę specjalnym papierem pergaminowym do pieczenia.<br><tit>DOBRE RADY</><br>ZUPA<br>WIEJSKA JEDNOGARNKOWA<br><gap><br>Dla 4 osób, Przygotowanie: 30 min, 189 kcal<br>1 średni kurczak lub kura,<br>100 g marchwi,<br>100 g cebuli,<br>4 łodygi selera naciowego,<br>3 ząbki czosnku,<br>3 średnie ziemniaki,<br>2 pomidory,<br>300 g drobnego makaronu