Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Dziennik Polski
Nr: 14/7
Miejsce wydania: Kraków
Rok: 1998
kolejne cztery lata asystował przy operacjach. Przestał na dobre, gdy z Chin wygnały go kłopoty rodzinne. Jakie? Uśmiecha się uprzejmie i zmienia temat. Wyjechał z bratem. Pierwszą restaurację założyli w Wiedniu. Równocześnie w latach 1991-92 zajmowali się handlem z Polską.
- Wtedy zauważyłem, że w Polsce mało jest chińskiej gastronomii - przypomina sobie. - I zaraz zacząłem się rozglądać za jakimś lokalem... Kuchnia chińska to sztuka, obfitująca w sekrety. W Krakowie Yao Lin ma czterech doświadczonych kucharzy prosto z Chin. Ten z najdłuższym stażem przebywa w Polsce od sześciu lat.
- Niektórzy z moich pracowników mają już polskie żony i dzieci.
Medycyna przydaje mu
kolejne cztery lata asystował przy operacjach. Przestał na dobre, gdy z Chin wygnały go kłopoty rodzinne. Jakie? Uśmiecha się uprzejmie i zmienia temat. Wyjechał z bratem. Pierwszą restaurację założyli w Wiedniu. Równocześnie w latach 1991-92 zajmowali się handlem z Polską.<br>&lt;q&gt;- Wtedy zauważyłem, że w Polsce mało jest chińskiej gastronomii&lt;/&gt; - przypomina sobie. &lt;q&gt;- I zaraz zacząłem się rozglądać za jakimś lokalem...&lt;/&gt; Kuchnia chińska to sztuka, obfitująca w sekrety. W Krakowie Yao Lin ma czterech doświadczonych kucharzy prosto z Chin. Ten z najdłuższym stażem przebywa w Polsce od sześciu lat.<br>&lt;q&gt;- Niektórzy z moich pracowników mają już polskie żony i dzieci.&lt;/&gt;<br>Medycyna przydaje mu
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego