Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
wybornych win Moscato d'Asti, a w malowniczych alpejskich dolinach rośnie prawdziwe bogactwo aromatycznych ziół. Naturalne składniki są więc w zasięgu ręki. Każda z firm strzeże tajemnicy produkcji wermutów. Wiadomo tylko tyle, że przefermentowany i oczyszczony moszcz z winogron dojrzewa przez jakiś czas. W tym okresie przygotowuje się ekstrakt ziołowy z przypraw i wina zmieszanego z alkoholem. Aromatyczny wyciąg dodaje się wraz z syropem cukrowym i neutralnym alkoholem do dojrzałego wina. Wermuty czerwone są dobarwiane karmelem. Po połączeniu wina z maceratem wermut zostaje silnie podgrzany, a następnie zmrożony, po czym odstawia się go co najmniej na sześć miesięcy i dopiero wtedy jest
wybornych win Moscato d'Asti, a w malowniczych alpejskich dolinach rośnie prawdziwe bogactwo aromatycznych ziół. Naturalne składniki są więc w zasięgu ręki. Każda z firm strzeże tajemnicy produkcji wermutów. Wiadomo tylko tyle, że przefermentowany i oczyszczony moszcz z winogron dojrzewa przez jakiś czas. W tym okresie przygotowuje się ekstrakt ziołowy z przypraw i wina zmieszanego z alkoholem. Aromatyczny wyciąg dodaje się wraz z syropem cukrowym i neutralnym alkoholem do dojrzałego wina. Wermuty czerwone są dobarwiane karmelem. Po połączeniu wina z maceratem wermut zostaje silnie podgrzany, a następnie zmrożony, po czym odstawia się go co najmniej na sześć miesięcy i dopiero wtedy jest
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego