Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
2 szklanki jogurtu naturalnego, 1 łyżka posiekanego szczypiorku, 5-6 liści sałaty, sól, świeżo zmielony pieprz.
Kostkę tofu pokroić w plastry grubości 1 cm, skropić 1 łyżką oleju i oprószyć z jednej strony pieprzem.
Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju i 2-3 min smażyć na nim plastry tofu z przyprawionej strony. Wierzch tofu skropić pozostałym olejem i posypać pieprzem. Tofu obrócić i obsmażyć z drugiej strony, ostudzić i pokroić w małą kostkę. Owoc mango umyć, obrać i pokroić w cienkie plasterki. Ziarno sezamu uprażyć na suchej patelni, cały czas mieszając. Liście sałaty umyć, osuszyć i rozłożyć na półmisku. Kłącze imbiru
2 szklanki jogurtu naturalnego, 1 łyżka posiekanego szczypiorku, 5-6 liści sałaty, sól, świeżo zmielony pieprz.<br>Kostkę tofu pokroić w plastry grubości 1 cm, skropić 1 łyżką oleju i oprószyć z jednej strony pieprzem.<br>Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju i 2-3 min smażyć na nim plastry tofu z przyprawionej strony. Wierzch tofu skropić pozostałym olejem i posypać pieprzem. Tofu obrócić i obsmażyć z drugiej strony, ostudzić i pokroić w małą kostkę. Owoc mango umyć, obrać i pokroić w cienkie plasterki. Ziarno sezamu uprażyć na suchej patelni, cały czas mieszając. Liście sałaty umyć, osuszyć i rozłożyć na półmisku. Kłącze imbiru
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego