Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
pieczeniem umyć, osuszyć i wydrążyć usuwając gniazda nasienne. Wymieszać ziarno słonecznika z poppingiem z amarantusa, cynamonem i miodem. Napełnić jabłka. Ułożyć w żaroodpornym nczyniu posmarowanym masłem i lekko podlać wodą, aby nie popękała skórka jabłek. Piec ok. 30 min. w temp. 200oC.
Ciasto amarantusowe z jabłkami
Po 1 szklance: mąki pszennej, kaszy manny, płatków owsianych, cukru, poppingu lub nasin amarantusa
1 kg jabłek, cynamon, cukier waniliowy,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1 kostka margaryny lub masła,
bułka tarta do posypania tortownicy.
Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Mąkę, kaszę, płatki, cukier waniliowy i proszek do pieczenia dokładnie wymieszać. Do wysmarowanej margaryną
pieczeniem umyć, osuszyć i wydrążyć usuwając gniazda nasienne. Wymieszać ziarno słonecznika z &lt;name type="prod"&gt;poppingiem&lt;/&gt; z &lt;name type="prod"&gt;amarantusa&lt;/&gt;, cynamonem i miodem. Napełnić jabłka. Ułożyć w żaroodpornym nczyniu posmarowanym masłem i lekko podlać wodą, aby nie popękała skórka jabłek. Piec ok. 30 min. w temp. 200oC.<br>Ciasto amarantusowe z jabłkami<br>Po 1 szklance: mąki pszennej, kaszy manny, płatków owsianych, cukru, &lt;name type="prod"&gt;poppingu&lt;/&gt; lub nasin &lt;name type="prod"&gt;amarantusa&lt;/&gt;<br>1 kg jabłek, cynamon, cukier waniliowy, <br>1 łyżeczka proszku do pieczenia,<br>1 kostka margaryny lub masła,<br>bułka tarta do posypania tortownicy.<br>Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Mąkę, kaszę, płatki, cukier waniliowy i proszek do pieczenia dokładnie wymieszać. Do wysmarowanej margaryną
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego