Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
gałki muszkatołowej. Mięso posypać resztą startej skórki pomarańczowej, przybrać listkami laurowymi i podawać na stół.
Szef kuchni radzi
Nie warto dodawać zbyt dużo cukru, bo ciemne piwo jest dosyć słodkie.
DESERY 1
SUFLETY Z POMARAŃCZY
Suflety, pieczone w wydrążonych skórkach pomarańczy, to doskonały deser na zakończenie obiadu. Są lekkie jak puch i subtelne w smaku.

5 pomarańczy
40 g masła
40 g (1/4 szkl.) mąki
50 g (3 kopiaste łyżki) cukru
3 białka
cukier puder do posypani
czerwone porzeczki do dekoracji
1 Piekarnik rozgrzać do temp. 200oC. Z jednej pomarańczy wycisnąć sok, skórkę zetrzeć na tarce. Pozostałym czterem pomarańczom odciąć
gałki muszkatołowej. Mięso posypać resztą startej skórki pomarańczowej, przybrać listkami laurowymi i podawać na stół.<br>Szef kuchni radzi<br>Nie warto dodawać zbyt dużo cukru, bo ciemne piwo jest dosyć słodkie.<br>DESERY 1<br>SUFLETY Z POMARAŃCZY<br>Suflety, pieczone w wydrążonych skórkach pomarańczy, to doskonały deser na zakończenie obiadu. Są lekkie jak puch i subtelne w smaku.<br>&lt;gap&gt;<br>5 pomarańczy<br>40 g masła<br>40 g (1/4 szkl.) mąki<br>50 g (3 kopiaste łyżki) cukru<br>3 białka<br>cukier puder do posypani<br>czerwone porzeczki do dekoracji<br>1 Piekarnik rozgrzać do temp. 200oC. Z jednej pomarańczy wycisnąć sok, skórkę zetrzeć na tarce. Pozostałym czterem pomarańczom odciąć
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego