Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Zmiel je w maszynce do mięsa, dodając 1 cebulę i 3 białka jaj. Z farszu uformuj niewielkie klopsiki i obsmaż je n gorącej oliwie na jasnozłoty kolor.
Oczyść, umyj i drobno pokrój pieczarki.
Obierz i pokrój w drobną kosteczkę jedną cebulę i podsmaż ją na oliwie, na której smażyły się pulpety, na złoty kolor. Do cebuli dodaj pokrojone pieczarki i duś, dopóki nie wyparuje z nich cała woda.
Do naczynia żaroodpornego o niewysokich brzegach wlej wino, dodaj roztopione masło, doprowadź do wrzenia i włóż pulpety. Podgrzewaj 3-4 minuty, a następnie na wierzchu ułóż pieczarki. Ponownie zagotuj na małym ogniu. Śmietanę
Zmiel je w maszynce do mięsa, dodając 1 cebulę i 3 białka jaj. Z farszu uformuj niewielkie klopsiki i obsmaż je n gorącej oliwie na jasnozłoty kolor.<br>Oczyść, umyj i drobno pokrój pieczarki.<br>Obierz i pokrój w drobną kosteczkę jedną cebulę i podsmaż ją na oliwie, na której smażyły się pulpety, na złoty kolor. Do cebuli dodaj pokrojone pieczarki i duś, dopóki nie wyparuje z nich cała woda.<br> Do naczynia żaroodpornego o niewysokich brzegach wlej wino, dodaj roztopione masło, doprowadź do wrzenia i włóż pulpety. Podgrzewaj 3-4 minuty, a następnie na wierzchu ułóż pieczarki. Ponownie zagotuj na małym ogniu. Śmietanę
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego