Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Łukasz
Tytuł: strona o żeglarstwie
Rok wydania: 2004
Rok powstania: 2005
2. jak to się usmaży wyjmujemy toto na jakiś talerz, miseczkę, do garnka wrzucamy obrane i umyte ziemniaki, solimy, gotujemy. (garnka nie trzeba przed tym myć).
3. po ugotowaniu ziemniaków wylewamy z nich wodę i wrzucamy masę cebulowo-boczkową.
4. mieszamy to wszystko widelcem albo tłuczkiem do uzyskania konsystencji "prawie puree"
5. i to wszystko. Można dosolić do smaku, podawać mlekiem , zsiadłym mlekiem, z ogórkiem , pomidorem, czymkolwiek, albo spożywać "na żywca".
- Czas przygotowania potrawy około 40 minut
- Koszt śmieszny.
- Potrawa ma bardzo dużo kalorii. Świetna na zmęczenie, zimno. Uważajcie na linię bo będziecie wyglądali tak jak ja (180 cm, 100 kg
2. jak to się usmaży wyjmujemy toto na jakiś talerz, miseczkę, do garnka wrzucamy obrane i umyte ziemniaki, solimy, gotujemy. (garnka nie trzeba przed tym myć).<br>3. po ugotowaniu ziemniaków wylewamy z nich wodę i wrzucamy masę cebulowo-boczkową.<br>4. mieszamy to wszystko widelcem albo tłuczkiem do uzyskania konsystencji "prawie puree"<br>5. i to wszystko. Można dosolić do smaku, podawać mlekiem , zsiadłym mlekiem, z ogórkiem , pomidorem, czymkolwiek, albo spożywać "na żywca".<br>- Czas przygotowania potrawy około 40 minut<br>- Koszt śmieszny.<br>- Potrawa ma bardzo dużo kalorii. Świetna na zmęczenie, zimno. Uważajcie na linię bo będziecie wyglądali tak jak ja (180 cm, 100 kg
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego