Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Ozon
Nr: 9
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2005
mięso posuwały się powoli. Murzynek zaś był wyjątkowy, gdyż tylko tu podawano hot dogi. Hot dogi z pieczarkami. Ponoć była to wydrążona mała bułka paryska, a w środku czeluść napchana po sam czubek szarą masą z pieczarek. Rasowi paryżanie nigdy nie jedzą całej bagietki, tylko wydłubują z niej tę białą puszystą masę, by następnie nałożyć sobie kilo spleśniałego sera na chrupiącą skórkę, dzięki czemu są szczupli i mają niski cholesterol.

Dziś powiedzielibyśmy, że w Murzynku stosowano kuchnię fusion - postmodernistyczny kolaż łączący francuską metodę drążenia bułki, amerykańską metodę napychania buły i jedzenia jej na stojąco, tak by doszczętnie zachlapać ubranie, oraz wpływy
mięso posuwały się powoli. Murzynek zaś był wyjątkowy, gdyż tylko tu podawano hot dogi. Hot dogi z pieczarkami. Ponoć była to wydrążona mała bułka paryska, a w środku czeluść napchana po sam czubek szarą masą z pieczarek. Rasowi paryżanie nigdy nie jedzą całej bagietki, tylko wydłubują z niej tę białą puszystą masę, by następnie nałożyć sobie kilo spleśniałego sera na chrupiącą skórkę, dzięki czemu są szczupli i mają niski cholesterol. <br><br>Dziś powiedzielibyśmy, że w Murzynku stosowano kuchnię fusion - postmodernistyczny kolaż łączący francuską metodę drążenia bułki, amerykańską metodę napychania buły i jedzenia jej na stojąco, tak by doszczętnie zachlapać ubranie, oraz wpływy
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego