Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
ze świeżym pieczywem.
RADA: sałatka będzie delikatniejsza w smaku, jeśli zamiast wołowiny użyjesz mięs drobiowego, na przykład z piersi kurczaka.
DOBRE RADY
CIASTO
ŚNIEŻNY STOK

Masło przełóż do rondelka i mieszaj, podgrzewając chwile na małym ogniu, aż będzie miękkie. Wyłóż do głębokiego naczynia, dodaj serki, cukier i ubij mikserem na puszystą jednolita masę.
Herbatniki, najlepiej prostokątne, zanurzaj w mleku i układaj w płaskim półmisku (lub tacy) wyłożonym folią spożywczą. Układaj tak, by prostokąt był długi na pięć herbatników, a szeroki na trzy.
Na warstwę herbatników wyłóż krem, ponownie ułóż herbatniki itd. aż do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę herbatników (5 sztuk) ułóż
ze świeżym pieczywem.<br>RADA: sałatka będzie delikatniejsza w smaku, jeśli zamiast wołowiny użyjesz mięs drobiowego, na przykład z piersi kurczaka.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>CIASTO<br>ŚNIEŻNY STOK<br>&lt;gap&gt;<br>Masło przełóż do rondelka i mieszaj, podgrzewając chwile na małym ogniu, aż będzie miękkie. Wyłóż do głębokiego naczynia, dodaj serki, cukier i ubij mikserem na puszystą jednolita masę.<br>Herbatniki, najlepiej prostokątne, zanurzaj w mleku i układaj w płaskim półmisku (lub tacy) wyłożonym folią spożywczą. Układaj tak, by prostokąt był długi na pięć herbatników, a szeroki na trzy.<br>Na warstwę herbatników wyłóż krem, ponownie ułóż herbatniki itd. aż do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę herbatników (5 sztuk) ułóż
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego