ze świeżym pieczywem.<br>RADA: sałatka będzie delikatniejsza w smaku, jeśli zamiast wołowiny użyjesz mięs drobiowego, na przykład z piersi kurczaka.<br><tit>DOBRE RADY</><br>CIASTO<br>ŚNIEŻNY STOK<br><gap><br>Masło przełóż do rondelka i mieszaj, podgrzewając chwile na małym ogniu, aż będzie miękkie. Wyłóż do głębokiego naczynia, dodaj serki, cukier i ubij mikserem na puszystą jednolita masę.<br>Herbatniki, najlepiej prostokątne, zanurzaj w mleku i układaj w płaskim półmisku (lub tacy) wyłożonym folią spożywczą. Układaj tak, by prostokąt był długi na pięć herbatników, a szeroki na trzy.<br>Na warstwę herbatników wyłóż krem, ponownie ułóż herbatniki itd. aż do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę herbatników (5 sztuk) ułóż