Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
zamraża je, a potem piecze zamrożone. Można również wykorzystać puszystą masę sufletową do przykrycia zapiekanek.
Przyrządzając suflety, należy
Przygotować masę sufletową przed ubiciem białek.
Podgrzać piekarnik i przygotować odpowiednie naczynie.
Ubijać białka tak długo, aż będą bardzo sztywne i puszyste.
Ostrożnie połączyć masę z pianą z białek tak, by była puszysta i nie opadała.
Bardzo delikatnie przełożyć masę sufletową do naczynia i natychmiast wstawić je do gorącego piekarnika.
SER, JAJKA I MLEKO 1
Słodkie suflety
Niewiele jest deserów, robiących tak duże wrażenie na gościach, jak klasyczny waniliowy suflet. Prawdziwe łasuchy uwielbiają ten wykwintny specjał. Należy go podawać na gorąco, najlepiej prosto
zamraża je, a potem piecze zamrożone. Można również wykorzystać puszystą masę sufletową do przykrycia zapiekanek.<br>Przyrządzając suflety, należy<br>Przygotować masę sufletową przed ubiciem białek.<br>Podgrzać piekarnik i przygotować odpowiednie naczynie.<br>Ubijać białka tak długo, aż będą bardzo sztywne i puszyste.<br>Ostrożnie połączyć masę z pianą z białek tak, by była puszysta i nie opadała.<br>Bardzo delikatnie przełożyć masę sufletową do naczynia i natychmiast wstawić je do gorącego piekarnika.<br>SER, JAJKA I MLEKO 1<br>Słodkie suflety<br>Niewiele jest deserów, robiących tak duże wrażenie na gościach, jak klasyczny waniliowy suflet. Prawdziwe łasuchy uwielbiają ten wykwintny specjał. Należy go podawać na gorąco, najlepiej prosto
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego