Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
czerwona papryka, 1 cebula
2 jajka gotowane na twardo
Wymieszać
ocet winny z solą i oliwą.
W otrzymanym sosie namoczyć chleb.
Obrać pomidory i usunąć z nich gniazda nasienne.
Czosnek, cebulę i paprykę rozetrzeć w moździerzu na miazgę.
Dodawać do nich pomidory ciągle ucierając.
Do uzyskanej masy dodać namoczony
chleb razem z sosem i wodę.
Po połączeniu wszystkich składników zupę przetrzeć przez sito dla uzyskania jednolitej konsystencji.
Warzywa do dekoracji obrać, usunąć pestki, pokroić na kawałki.
Składniki te ułożyć ozdobnie na osobnym półmisku.
Zupę schłodzić.
Przed podaniem dodać kostki lodu.

Biała zupa czosnkowa
150g płatków z migdałów
2 ząbki czosnku, 150 g
czerwona papryka, 1 cebula <br>2 jajka gotowane na twardo<br>Wymieszać<br>ocet winny z solą i oliwą.<br>W otrzymanym sosie namoczyć chleb.<br>Obrać pomidory i usunąć z nich gniazda nasienne.<br>Czosnek, cebulę i paprykę rozetrzeć w moździerzu na miazgę.<br>Dodawać do nich pomidory ciągle ucierając.<br>Do uzyskanej masy dodać namoczony <br>chleb razem z sosem i wodę.<br>Po połączeniu wszystkich składników zupę przetrzeć przez sito dla uzyskania jednolitej konsystencji.<br>Warzywa do dekoracji obrać, usunąć pestki, pokroić na kawałki.<br>Składniki te ułożyć ozdobnie na osobnym półmisku.<br>Zupę schłodzić.<br>Przed podaniem dodać kostki lodu.<br><br>&lt;tit&gt;Biała zupa czosnkowa&lt;/&gt;<br>150g płatków z migdałów<br>2 ząbki czosnku, 150 g
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego