Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
urozmaiconej formie, a zawiesiste dobrze łączą się długim i gładkim. I jeszcze jedna ważna wskazówką - sosy są tylko dodatkiem do pasty, toteż makaron powinien być pokryty sosem, a nie pływać w nim.

Krótki kurs gotowania makaronu
Najważniejsza wskazówka kryje się w słowach: al dente. Od kiedy wielka Włoszka Sophia Loren rekomenduje w naszej telewizji makaron pewnej firmy, zapewniając nas śpiewnie, że jest on "naprawdę al dente", termin ten znają chyba wszyscy. Ale na wypadek, gdyby ktoś nie był pewny jego znaczenia, wyjaśniamy: makaron jest ugotowany al dente, gdy zachowuje jędrność i stawia lekki opór zębom, a jednocześnie nie jest surowy w
urozmaiconej formie, a zawiesiste dobrze łączą się długim i gładkim. I jeszcze jedna ważna wskazówką - sosy są tylko dodatkiem do pasty, toteż makaron powinien być pokryty sosem, a nie pływać w nim.<br><br>&lt;tit&gt;Krótki kurs gotowania makaronu&lt;/&gt;<br>Najważniejsza wskazówka kryje się w słowach: al dente. Od kiedy wielka Włoszka Sophia Loren rekomenduje w naszej telewizji makaron pewnej firmy, zapewniając nas śpiewnie, że jest on "naprawdę al dente", termin ten znają chyba wszyscy. Ale na wypadek, gdyby ktoś nie był pewny jego znaczenia, wyjaśniamy: makaron jest ugotowany al dente, gdy zachowuje jędrność i stawia lekki opór zębom, a jednocześnie nie jest surowy w
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego