według przepisu na opakowaniu, zalewając go 4 1/2 szklanki zaparzonej mięty.<br>Wyłożyć kuskus na duży talerz, a flaki oraz mięso z fasolą i kiełbaskami podać w osobnych naczyniach.<br>(8-10 porcji)<br><br><tit1>Z KURCZAKIEM NA SŁODKO</tit1><br>40 dag kuskusu, 1 kurczak (1,8 kg), 5 cebul (50 dag), 9 łyżek rodzynek, 8 łyżek masła, szczypta szafranu lub kurkumy, garść ciecierzycy (namoczonej przez noc i ugotowanej do miękkości), 4 łyżki miodu, 2 łyżki oliwy, po 1/2 łyżeczki cynamonu, soli, pieprzu<br>Kurczaka oczyścić, umyć, osączyć i podzielić na kawałki. Kuskus zalać 2 szklankami wody i mieszać, dodać połowę masła. Cebulę obrać i