Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
według przepisu na opakowaniu, zalewając go 4 1/2 szklanki zaparzonej mięty.
Wyłożyć kuskus na duży talerz, a flaki oraz mięso z fasolą i kiełbaskami podać w osobnych naczyniach.
(8-10 porcji)

Z KURCZAKIEM NA SŁODKO
40 dag kuskusu, 1 kurczak (1,8 kg), 5 cebul (50 dag), 9 łyżek rodzynek, 8 łyżek masła, szczypta szafranu lub kurkumy, garść ciecierzycy (namoczonej przez noc i ugotowanej do miękkości), 4 łyżki miodu, 2 łyżki oliwy, po 1/2 łyżeczki cynamonu, soli, pieprzu
Kurczaka oczyścić, umyć, osączyć i podzielić na kawałki. Kuskus zalać 2 szklankami wody i mieszać, dodać połowę masła. Cebulę obrać i
według przepisu na opakowaniu, zalewając go 4 1/2 szklanki zaparzonej mięty.<br>Wyłożyć kuskus na duży talerz, a flaki oraz mięso z fasolą i kiełbaskami podać w osobnych naczyniach.<br>(8-10 porcji)<br><br>&lt;tit1&gt;Z KURCZAKIEM NA SŁODKO&lt;/tit1&gt;<br>40 dag kuskusu, 1 kurczak (1,8 kg), 5 cebul (50 dag), 9 łyżek rodzynek, 8 łyżek masła, szczypta szafranu lub kurkumy, garść ciecierzycy (namoczonej przez noc i ugotowanej do miękkości), 4 łyżki miodu, 2 łyżki oliwy, po 1/2 łyżeczki cynamonu, soli, pieprzu<br>Kurczaka oczyścić, umyć, osączyć i podzielić na kawałki. Kuskus zalać 2 szklankami wody i mieszać, dodać połowę masła. Cebulę obrać i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego