Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
ogniu. Nie mieszając, duś potrawę pod przykryciem około 40 minut.
Po upływie tego czasu wsyp do rondla opłukany i osączony ryz, wetknij obrane ząbki czosnku, rodzynki i suszone śliwki, z których wcześniej usunęłaś pestki.
Zalej wodą na 2-3 cm powyżej poziomu ryżu, przykryj pokrywką, odrobinę zwiększ płomień i trzymaj rondel na ogniu jeszcze około 40 minut, ż wszystkie składniki będą dostatecznie miękkie.
Pilaw podawaj gorący, bezpośrednio po przygotowaniu, tak układają go na talerzach, by poszczególne warstwy się ze sobą nie wymieszały. Posyp drobno posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.
RADA: przed użyciem mięso opłucz wodą, najlepiej lekko ciepłą - wówczas łatwiej można
ogniu. Nie mieszając, duś potrawę pod przykryciem około 40 minut.<br>Po upływie tego czasu wsyp do rondla opłukany i osączony ryz, wetknij obrane ząbki czosnku, rodzynki i suszone śliwki, z których wcześniej usunęłaś pestki.<br>Zalej wodą na 2-3 cm powyżej poziomu ryżu, przykryj pokrywką, odrobinę zwiększ płomień i trzymaj rondel na ogniu jeszcze około 40 minut, ż wszystkie składniki będą dostatecznie miękkie.<br>Pilaw podawaj gorący, bezpośrednio po przygotowaniu, tak układają go na talerzach, by poszczególne warstwy się ze sobą nie wymieszały. Posyp drobno posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.<br>RADA: przed użyciem mięso opłucz wodą, najlepiej lekko ciepłą - wówczas łatwiej można
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego