Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
do temperatury 180°C. Upieczonego bakłażana trzymać w cieple. Proso przebrać, opłukać i osączyć. Cebulę i czosnek obrać i posiekać. W rondlu rozgrzać olej, dodać cebulę i czosnek. Smażyć, mieszając, 2-3 min. Włożyć proso i kolendrę, smażyć 3-4 min. Morele umyć, pokroić w cienkie paseczki i włożyć do rondla wraz z goździkami. Wlać 1 1/2 szklanki wrzącej wody oraz wino. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować 20 min, aż proso będzie miękkie. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na ogrzanym półmisku ułożyć warstwę prosa oraz bakłażanów i posypać natką.

SAŁATKA Z TOFU I MANGO
30 dag naturalnego tofu, 1
do temperatury 180°C. Upieczonego bakłażana trzymać w cieple. Proso przebrać, opłukać i osączyć. Cebulę i czosnek obrać i posiekać. W rondlu rozgrzać olej, dodać cebulę i czosnek. Smażyć, mieszając, 2-3 min. Włożyć proso i kolendrę, smażyć 3-4 min. Morele umyć, pokroić w cienkie paseczki i włożyć do rondla wraz z goździkami. Wlać 1 1/2 szklanki wrzącej wody oraz wino. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować 20 min, aż proso będzie miękkie. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na ogrzanym półmisku ułożyć warstwę prosa oraz bakłażanów i posypać natką.<br><br>&lt;tit1&gt;SAŁATKA Z TOFU I MANGO&lt;/tit1&gt;<br>30 dag naturalnego tofu, 1
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego