Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
łyżeczka "Goździków", łyżeczka "Pieprzu czarnego ziarnistego". Wino wymieszać z musztardą, gorczycą, pieprzem, olejem, sokiem z cytryny i czosnkiem. Dodać marchew pokrojoną w cienkie paski i cebule naszpikowane goździkami. Mięso włożyć do marynaty i zostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin. Następnie mięso odsączyć i obsmażyć na oleju. Przełożyć je do rondla, dodać sól, pieprz oraz przecedzoną marynatę. Dusić na małym ogniu ok. godziny. Miękkie mięso pokroić w plastry. Do sosu wlać śmietanę zaprawioną mąką i wymieszać. Mięso polać sosem. Podawać z ziemniakami lub ryżem.
KAMIS-PRZYPRAWY S.A. ul. Czereśniowa 98, 02-456 Warszawa
30 g ZN-95/25
Najlepiej spożyć
łyżeczka "Goździków", łyżeczka "Pieprzu czarnego ziarnistego". Wino wymieszać z musztardą, gorczycą, pieprzem, olejem, sokiem z cytryny i czosnkiem. Dodać marchew pokrojoną w cienkie paski i cebule naszpikowane goździkami. Mięso włożyć do marynaty i zostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin. Następnie mięso odsączyć i obsmażyć na oleju. Przełożyć je do rondla, dodać sól, pieprz oraz przecedzoną marynatę. Dusić na małym ogniu ok. godziny. Miękkie mięso pokroić w plastry. Do sosu wlać śmietanę zaprawioną mąką i wymieszać. Mięso polać sosem. Podawać z ziemniakami lub ryżem.<br>KAMIS-PRZYPRAWY S.A. ul. Czereśniowa 98, 02-456 Warszawa<br>30 g ZN-95/25<br>Najlepiej spożyć
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego