pomidorowym i bazylią, doprawić solą i pieprzem.<br>Makaron ugotowany al dente odcedzić, wymieszać z pieczarkami. Wyłożyć na podgrzany półmisek i posypać szczypiorkiem.<br><gap><br><name type="prod">Fusilli</> mozzfiato<br><name type="prod">Fusilli</>. Zapierające dech<br>40 dag <name type="prod">fusilli</>,<br>7 dag sera <name type="prod">gorgonzola</>,<br>2 łyżki śmietanki 22-30 proc.,<br>łyżka masła, łyżka posiekanej natki, biały pieprz, sól<br>Do płaskiego rondla lub dużej patelni włożyć masło i ser.<br>Podgrzewać je na małym ogniu, aż się rozpuszczą i połączą. Dodać śmietanę, wymieszać, doprawić pieprzem.<br>Gdyby sos był zbyt gęsty, rozprowadzić go 2-3 łyżkami mleka.<br>Ugotowany al dente makaron włożyć do sosu, dodać posiekaną natkę i mieszając, chwilę podgrzewać na dużym ogniu