Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
kury, 5 dag masła, 3-4 łyżki oliwy z oliwek, łyżka mąki, pieprz, sól; po 1,5 szklanki sosu pomidorowego z bazylią i beszamelowego
Pokrojone w kostkę mięso o wątróbkę oprószyć mąką i podsmażyć na oliwie.
Na pozostałej na patelni oliwie podsmaży posiekaną cebulę, czosnek i rozmaryn.
Wszystko przełożyć do rondla i dusić na małym ogniu około godziny, podlewając bulionem.
Lekko ostudzone mięso dwukrotnie przepuścić przez maszynkę, dodać roztopione masło, jajko, pokrojona bazylię, pieprz i sól, starannie wyrobić dłonią.
Cannelloni obgotować w dużej ilości posolonej wody, delikatnie wyjąć łyżką cedzakową i ułożyć na opłukanych talerzach. Szprycą lub malutką łyżeczką napełnić rurki
kury, 5 dag masła, 3-4 łyżki oliwy z oliwek, łyżka mąki, pieprz, sól; po 1,5 szklanki sosu pomidorowego z bazylią i beszamelowego<br>Pokrojone w kostkę mięso o wątróbkę oprószyć mąką i podsmażyć na oliwie. <br>Na pozostałej na patelni oliwie podsmaży posiekaną cebulę, czosnek i rozmaryn. <br>Wszystko przełożyć do rondla i dusić na małym ogniu około godziny, podlewając bulionem.<br>Lekko ostudzone mięso dwukrotnie przepuścić przez maszynkę, dodać roztopione masło, jajko, pokrojona bazylię, pieprz i sól, starannie wyrobić dłonią.<br>Cannelloni obgotować w dużej ilości posolonej wody, delikatnie wyjąć łyżką cedzakową i ułożyć na opłukanych talerzach. Szprycą lub malutką łyżeczką napełnić rurki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego